Debora Od Libušiných lázní

22.02.2015 14:31

Debora Od Libušiných lázní,

které říkáme doma Debbie, je fenka bostonského teriéra, společenská, přátelská, velmi trpělivá, temperamentní a také velmi učenlivá a šikovná jako všichni ostatní bostonci.

Ač jsme měli o bostonských teriérech jen pozitivní informace,  Debbie předčila naprosto naše očekávání.  Je to pejsek s malým vzrůstem, ale s velmi velkým srdcem, odvážný, ničeho se nebojí.

Veselý klaun, který má rád pohyb, ale také sluníčko a teplíčko u kamen nebo válení na gauči. Přizpůsobí se dokonale svým páníčkům. 

 

Deborka se ráda předvádí. Vedle výstavních úspěchů, kde vždy byla oceněna známkou „výborná“,  získala titul 2x CAJC, 2x BOJ, 1x CAC a titul res. CACIB. Dosáhla titulu Český junior šampion, a to v necelém roce a půl.

 

Na každoročně pořádaném setkání přátel bostonského teriéra získala pohár za 2. místo v soutěži „Bostonek – Šikulka“. Předvedli jsme pár psích triků a také její dovádění s míčem.

 

Kromě běžných povelů „sedni“, „lehni“, „ke mně“, „zůstaň“, „čekej“ a povelů potřebných na výstavy,  se naučila povely „podej pac“, „druhou pac“, „zadní pac“ a „druhou zadní pac“, „plácni na to“ a „druhou plácni“, „mrtvola“, „sudy“, „plazit se“, proplétání mezi nohama „osmička“ a „slalom“.  Panáčkuje „panáček“ a „otočka na zadních“, „chodí na zadních“  a skáče v panáčkovi.